Close

Onderdeel van Ampire Vastgoedgroep

Bel 0090900900 | Bel me terug

Samenstelling van onze huurprijzen

Stijgende huurprijzen, een oververhitte woningmarkt en prijzen van koopwoningen die door het dak gaan. De afgelopen twee à drie jaar hoor je bijna niets anders en vaak wordt de vastgoedbelegger hier op aangekeken. Maar klopt dit wel helemaal? Transparantie is voor ons erg belangrijk en we leggen je graag uit hoe onze huurprijzen worden opgebouwd.

Het begint allemaal bij de krapte op de woningmarkt, voornamelijk bij de starterswoningen. Er is een groot tekort aan woningen. Het is algemeen bekend dat wanneer er een grote vraag is en weinig aanbod, de prijs stijgt. Dit geldt zeker ook voor de woningmarkt, en daarbij krijgt vaak degene die het meeste biedt de woning. Dit is voor een vastgoedbelegger vaak makkelijker te doen dan voor een starter, en dan vaak ook nog tegen betere voorwaarden. Vastgoedbeleggers die zich voornamelijk focussen op starterswoningen zijn dan een probleem. Die woningen worden dan later voor veel meer geld verkocht of verhuurd, waardoor de aankoop voor een starter vaak al niet meer haalbaar is.

Ampire Vastgoedgroep richt zich niét op starterswoningen, maar op de wat grotere panden in of rondom het centrum van Nijmegen. Vaak gaat het om woningen van boven de 150m2. Woningen die voor een starter normaal gesproken niet betaalbaar zijn. Wij kopen deze panden echter met het doel deze te splitsen in betaalbare starterswoningen voor de verhuur.

De huurprijs wordt opgebouwd uit meerdere onderdelen. Het begint met het aankoopbedrag van de woningen en deze zijn inmiddels zo gestegen dat dit ook merkbaar is in de huurprijzen. Vervolgens zijn er veel vergunningen die aangevraagd moeten worden om woningen te mogen splitsen en verbouwen en dat brengt ook weer de nodige kosten met zich mee. Wij splitsen de panden in zelfstandige appartementen, wat betekent dat in iedere appartement onder andere een eigen keuken, badkamer, cv-ketel en meterkast geplaatst moet worden. Daarnaast vinden wij ook duurzaamheid belangrijk, zodat wij onze appartementen op een hoogwaardig manier isoleren. Het creëren van deze appartementen neemt veel tijd en werk in beslag, en al deze vakmensen moeten ook betaald worden. Dit alles brengt veel kosten met zich mee terwijl de kosten van personeel en materialen de laatste tijd fors zijn gestegen. En ten slotte zit er ook een deel rendement op het geïnvesteerde geld in de huurprijs verwerk.

Nog een keer kort samengevat worden onze huurprijzen samengesteld uit het aankoopbedrag van de woning, de vergunningskosten, de kosten van personeel en materialen voor de verbouwingen en een rendement op de investering.

Wil jij jouw huis gemakkelijk en stressvrij verkopen? Neem dan contact op met Ampire Invest om de mogelijkheden te bekijken.

Deel dit artikel:

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van ons huidige aanbod? Volg ons dan nu op Instagram.