Close

Onderdeel van Ampire Vastgoedgroep

Bel 0090900900 | Bel me terug

FAQ

U kunt veel vragen hebben rondom de verkoop van uw huis. Wij beantwoorden deze vragen graag op deze pagina, zodat u een beter beeld krijgt van onze werkwijze. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Snel zekerheid: Wordt ons bod geaccepteerd? Dan is de woning verkocht. Zonder voorbehoud van financiering of een bouwkundige keuring zoals dat bij particuliere verkoop vaak het geval is.

Een eerlijke prijs: Wij doen geen onzinbiedingen. Onafhankelijke taxateurs bepalen de huidige waarde van uw huis. Wij bieden dan ook altijd de marktwaarde.

Professionele werkwijze: We werken met gecertificeerde en beëdigde taxateurs, NVM-koopakten en oplevering volgens NVM richtlijnen. De sleuteloverdracht, betaling en afhandeling vinden plaats bij de notaris.

Geen makelaarskosten: Het is mogelijk om uw woning rechtsreeks aan Ampire aan te bieden. Mocht u het toch prettiger vinden om een makelaar in de arm te nemen die u begeleid tijdens het verkoopproces, in plaats van rechtstreek aan Ampire te verkopen is dit ook een mogelijkheid. Doordat u bij Ampire zelf een makelaar, taxateur en notaris kunt kiezen, blijft het proces transparant voor beide partijen, waarbij u de regie in eigen handen heeft. Komen wij tot een overeenkomst? Dan zijn de kosten voor de makelaar, taxateur en notaris voor ons. 

Flexibele levering: Heeft u 4 weken of 4 maanden nodig voor u de woning kunt verkopen? Alles is bespreekbaar.

Ontruimen is mogelijk: Staat in het huis nog de inboedel van een erfenis? Of ligt er rommel? Wij kopen de woning in de staat waarin het verkeert en dragen zelf zorg voor de ontruiming als u dat wilt.

Mediation & begeleiding: Wij zorgen voor een professionele begeleiding van alle verkopende partijen. Bijvoorbeeld bij een woning uit een erfenis. Indien nodig treden we als mediator op.

Stressvrij verkopen: Open huizen dagen, bezichtigingen die altijd ongelegen komen of appeltaarten bakken… U hebt daar allemaal geen last van als u aan ons verkoopt. Bovendien hoeft u geen kosten te maken om uw woning op te knappen voor de foto’s en bezichtigingen

Eerst maken wij een plan wat de beste invulling is, dit is voor iedere woning anders. Hierbij kijken we naar het pand zelf, de locatie en de leefbaarheid. Vervolgens wordt het pand duurzaam en kwalitatief verbouwd  en verhuurd aan starters en Young Professionals. 

 

 

Wij werken met een grote liefde en passie voor woningen en dat is terug te zien in onze projecten. Wij koesteren de authentieke details en elementen van vroeger en combineren dat met luxe en duurzame elementen van nu, daarbij streven we altijd naar het hoogst haalbare energielabel. We zeggen ook weleens “Hart voor historie, oog voor de toekomst”. Met verkoop aan Ampire Invest weet u zeker dat uw woning in goede handen is.

 

Geen financieringsvoorbehoud

U verkoopt uw woning rechtstreeks aan Ampire Invest. Wij zijn uw koper, u hoeft niet verder te zoeken. U bent niet afhankelijk van een financiering of bouwkundig rapport. Wanneer het bod is geaccepteerd, is het pand verkocht. De koopakte wordt namelijk aangegaan zonder een financieringsvoorbehoud, zo bent u altijd zeker van de verkoop.

Beste prijs

Wij bieden altijd een marktconforme en eerlijke prijs. Vindt u het lastig inschatten wat de marktconforme prijs is? Dan kunnen wij altijd een  onafhankelijke taxateur inschakelen. Indien wij het pand aankopen nemen wij de kosten van de makelaar, taxatie en notaris ook voor onze rekening. Hierdoor bent u er zeker van dat u van  Ampire Invest een eerlijk bod ontvangt.

Geen makelaarskosten

Het is mogelijk om uw pand direct aan Ampire Invest aan te bieden. Wanneer u in zee gaat met Ampire Invest heeft u niets van doen met makelaarskosten. Vind u het toch fijner om een makelaar in de arm te nemen? Dan zijn deze kosten, bij een overeenkomst, voor onze rekening. Zo houden we het proces voor beide partijen transparant. 

Flexibel en stressvrij verkoopproces 

Wij zijn een professionele partij met jarenlange ervaring. Dit betekent dat wij het gehele proces kunnen begeleiden waarbij wij u als verkoper op veel punten kunnen ontzorgen. Onze werkwijze is hierbij flexibel met als doel het proces zo stressvrij mogelijk te laten verlopen. Ook in bijzondere situaties zijn wij de aangewezen partij, kijk hiervoor onder het kopje: “Bijzondere situaties”

Wij zijn vooral geïnteresseerd in woningen in Nijmegen vanaf 150m2 woonoppervlakte binnen de wijken: 

– Altrade

– Benedenstad

– Biezen

– Bottendaal

– Brakkestein

– Galgenveld

– Goffert

– Groenewoud

– Hazenkamp

– Nije Veld

– Nijmegen Oost

– St Anna

– Stadscentrum 

Bij Ampire Invest kunt u met veel verschillende soorten panden terecht. Van herenhuizen tot (auto)garages en van gymzalen tot kantoor/winkelpanden. Heeft u iets anders te koop of staat uw wijk er niet tussen en denkt u dat wij toch Interesse hebben? Neem dan contact met ons op.

Vaak wel. Maar het gebeurt regelmatig dat een directe verkoop evenveel of zelfs meer oplevert dan via een verkoopmakelaar. Dat zit zo: grote woningen, bijzondere objecten of woningen met achterstallig onderhoud worden vaak door makelaars aangeboden aan professionele kopers. Daarom bieden we nu de mogelijkheid om direct te verkopen aan ons. Dat scheelt tijd en kosten en de prijs die wij betalen is en blijft marktconform, met of zonder makelaar. Mocht u het prettig vinden om een makelaar in de arm te nemen, dan bent u daar vrij in. 

Soms is het fysiek of mentaal onmogelijk of onwenselijk om de woning te ontruimen voor verkoop. Ampire Invest ontzorgt u daarbij graag. Het is voor ons geen probleem om de woning te kopen inclusief inboedel. Als u dat wilt, maken we daarover goede afspraken. Dat scheelt u veel werk en eventuele kosten. Nóg een bijkomend voordeel van Ampire Invest.

Om uw pand te verkopen is het niet verplicht om deze te taxeren. Wel is het belangrijk dat de waarde van uw huis wordt bepaald. Voor deze waardebepaling kan Ampire Invest een onafhankelijk en gecertificeerd taxateur inschakelen. Dit kost u verder niets, wanneer het pand door ons wordt gekocht. Hiermee krijgt u inzicht in de waarde van uw woning.

Een voorbeeld: normaal kost een taxatie 1,5 promille van het taxatiebedrag. Als uw woning op €500.000 wordt getaxeerd, betaalt u €750 taxatiekosten. Is uw huis €1.000.000 waard, dan betaalt u €1.500 taxatiekosten. Kort gezegd: is uw woning meer waard? Dan betaalt u ook meer aan de taxateur. Bij Ampire Invest heeft u deze kosten niet indien wij het pand kopen, kiest u ervoor om het pand toch niet aan ons te verkopen? Dan zijn de kosten voor u.

Ja, dat kan altijd, graag zelfs. Indien wij het pand kopen staat daar ook nog eens een leuke findersfee tegenover. Neem contact met ons op via het contactformulier.

Heeft u nog vragen of zaken die u liever bespreekt in een persoonlijk gesprek, dan is dat altijd mogelijk. Via Ampirevastgoedgroep.nl kunt u rechtstreeks contact opnemen met een contactpersoon naar keuze. Ook kunt u eenvoudig het contactformulier invullen of een Whatsapp bericht sturen.  Dan wordt er contact met u opgenomen om een afspraak in te plannen.

Meestal is er sprake van een standaard verkoop door de eigenaar zelf. Soms kan een situatie net wat anders zijn. Hier gaan wij op pragmatische wijze mee om. U kunt in alle voorkomende situaties bij ons terecht, enkele voorbeelden hiervan zijn:

 

Gedateerde woning uit een erfenis

U heeft bijvoorbeeld van uw ouders een huis geërfd. Wat nu? U wilt hem verkopen om de nalatenschap en belasting af te kunnen handelen, maar niemand wil het huis bezichtigen vanwege de bruine tegels in de badkamer en de schrootjes aan de muren. Ondanks dat de woning altijd goed is onderhouden.

 

Woning met achterstallig onderhoud

U wilt verhuizen, maar heeft een huis met achterstallig onderhoud. Er zijn twee opties: eerst laten opknappen door een aannemer of in de huidige staat verkopen. Eigenlijk wilt u zelf geen tijd en geld meer steken in deze woning, maar na de verkoop wilt u ook geen problemen over eventuele verborgen gebreken in uw oude woning.

 

U moet snel uw huis verkopen

Soms is haast geboden. Bij een scheiding, financiële problemen, verhuizing naar de andere kant van het land of gewoon omdat u anders uw droomhuis misloopt. U hebt simpelweg geen tijd meer om te wachten tot de juiste koper langs komt.

 

Verkopen voor een familielid

Misschien verhuizen uw ouders naar een verzorgingshuis. Of uw oom moet naar een verpleeghuis, en kan daarna niet meer thuis wonen. Kortom: u raakt als mantelzorger betrokken bij de verkoop van een (oud) huis maar u hebt eigenlijk al genoeg zorgen aan uw hoofd.

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van ons huidige aanbod? Volg ons dan nu op Instagram.