Close

Onderdeel van Ampire Vastgoedgroep

Bel 0090900900 | Bel me terug

Voorbereiden op de verkoop van je woning

Add Your Heading Text Here

De verkoop van je woning kan een enorm stressvol en emotioneel proces zijn. Daarom is het handig om voor het verkopen van je woning enkele voorbereidingen te treffen. Dit zorgt ervoor dat het verkoopproces een stukje minder stressvol wordt.

1. Waar ga ik hierna wonen?

Het verkopen van je woning is één, maar waar ga je hierna wonen? Het is fijn om dit alvast geregeld te hebben, maar het is geen noodzaak. Hierbij kun je jezelf de vraag stellen wat je graag als eerste wilt doen, je woning verkopen óf eerst een nieuwe woning kopen?

Enkele afwegingen die je daarbij kunt maken zijn:

  • Geen dubbele maandlasten, als je weet dat je je eigen woning hebt verkocht, heb je geen dubbele hypotheek en dus ook geen dubbele lasten.
  •  Woningen zijn op het moment erg snel verkocht. De kans is groot dat het moeilijker is om op deze oververhitte woningmarkt een nieuwe woning te kopen, dan jouw woning te verkopen. Het kan dan zijn dat je tijdelijk iets moet vinden om te overbruggen tot je een nieuwe woning hebt.

 

2. Maak je woning verkoop-klaar

In sommige gevallen is het financieel gunstig om je woning verkoop-klaar te maken, zeker in het geval van verkoop via een makelaar. Hierbij breng je kleine aanpassingen die de woning er beter uit laten zien waardoor je woning meer winst oplevert. Denk hierbij aan schilderwerk zowel binnen als buiten, netjes gemonteerde plinten en deurklinken. In sommige gevallen is zo’n verkoop-styling niet nodig, zoals bij verkoop aan een projectontwikkelaar als Ampire Invest. Hierbij zijn de extra kosten om je woning verkoop-klaar te maken onnodig en kun je deze kosten dus besparen!

 

3. Zorg dat je je documenten gereed hebt

Veel woningverkopers kijken op tegen het papierwerk dat de verkoop van een woning met zich meebrengt. Wanneer je deze gegevens op voorhand al verzameld hebt, scheelt dit tijd én stress. Hier vind je alle gegevens die je verzameld moet hebben voor de verkoop van je woning.

 

4. Bepaal of je met of zonder makelaar je woning gaat verkopen

Een woning kun je door middel van een makelaar verkopen, dit is een van de opties. Een andere optie is om je woning zonder makelaar te verkopen. Aan beide opties zitten voor- en nadelen. Wij hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Hopelijk gaat met deze tips de verkoop van jouw woning iets fijner. Heb je vragen over het verkopen van je woning zónder makelaar? Neem dan contact op via Info@ampireinvest.nl.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Hypotheek op je koopwoning

Vaak valt het kopen van een huis samen met het aanvragen van een hypotheek. Voor de meeste mensen is dit geen dagelijkse kost, maar een

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van ons huidige aanbod? Volg ons dan nu op Instagram.